انواع مختلف دندان‌ درد و درمان‌ آن‌ها

بازدید: 426 نفر
انتشار: 5 Aabaan 1394
انواع مختلف دندان‌ درد و درمان‌ آن‌ها

دندان‌درد، یکی از تجربیات ناخوشایند درد است. بسیاری از افرادی که تجربه دندان‌درد دارند این درد را در زمره بد‌ترین دردهایی که تجربه کرده‌اند طبقه‌بندی می‌کنند. دندان‌درد، علائم، شدت و تظاهر متفاوتی می‌تواند داشته باشد. نکته جالب اینکه علت برخی از دندان‌درد‌ها می‌تواند حتی دندان نباشد! برخی مشکلات پزشکی دیگر مثل سردردهای می‌گرنی، درد عضلانی، سینوزیت و حتی در موارد نادر مواردی مثل سکته قلبی می‌توانند درد دندان را تقلید کنند و درحالی‌که منشأ درد جای دیگری است فرد مبتلا، درد را به‌صورت دندان‌درد احساس کند.
به‌طورکلی دردهای مربوط به دندان و با منشأ دندانی می‌توانند برحسب مدت‌زمان طول کشیدن درد، تناوب درد، شدت درد و … طبقه‌بندی شوند. در این مطلب در مورد انواع درد با منشأ دندانی و کیفیت آن‌ها نکاتی را بیان می‌کنیم. *

درد لحظه‌ای بسیار کوتاه به‌صورت حساس شدن دندان به غذا‌ها و نوشیدنی‌های سرد و گرم:
این نوع درد به‌صورت درد لحظه‌ای و بسیار کوتاه می‌باشد که بلافاصله خوب می‌شود و مشکل عمده‌ای به شمار نمی‌آید. یک پوسیدگی کوچک، ترمیم دارای نشتی، تحلیل لثه و … می‌تواند عامل اصلی ایجادکننده چنین دردی باشد که بسیاری از این موارد قابل‌درمان هستند.

حساسیت بعد از پر کردن دندان:
بعد از ترمیم دندان، مخصوصاً بعد از ترمیم های  عمیق دندان، احتمال حساسیت به سرما و گرما تا مدت‌ها وجود دارد. ممکن است این حساسیت دو الی چهار هفته طول بکشد! این مدت را با این دندان‌ها مدارا کنید و در صورت برطرف نشدن یا کاهشی نبودن روند حساسیت به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

درد تیز در زمان جویدن غذا‌ها و فشار دندان‌ها روی‌هم:
علت‌های متنوعی می‌توانند این نوع درد را ایجاد کنند. وجود پوسیدگی، وجود یک پرکردگی ضعیف یا نامناسب یا ترک در دندان و آسیب به پالپ (عصب) دندان می‌توانند عامل این درد‌ها باشند.
این نوع درد ازجمله دردهایی هست که نیازمند حضور شما در مطب دندانپزشکی است. در این نوع درد‌ها، نیاز به مداخله دندانپزشکی وجود دارد. دندانپزشک ممکن است تشخیص دهد که دندان شما نیازمند درمان ریشه (عصب‌کشی) می‌باشد. پالپ (عصب) آسیب‌دیده دندان خارج می‌شود و داخل فضای کانال‌های ریشه شما جهت جلوگیری از عفونی شدن مجدد، با ماده‌ای مهروموم و پر می‌شود!

درد طولانی‌ مدت بیش از سی ثانیه، بعد از خوردن غذای سرد و گرم:
در حالتی که درد دندان چنین حالتی داشته باشد، آسیب غیرقابل‌برگشت به پالپ (عصب) دندان واردشده است. این آسیب غیرقابل‌برگشت به دلیل پوسیدگی یا ضربه به دندان، به پالپ واردشده است.

درد مداوم و شدید همراه با فشار و تورم در ناحیه لثه و حساسیت به لمس:
وقتی به چنین دردی دچار می‌شویم، در پای ریشه دندان ما، آبسه ایجادشده است. به دنبال عفونت، عوامل التهابی ،از فضای کانال ریشه، وارد فضای بافت دور دندان و استخوان دور آن شده‌اند. در چنین حالتی مراجعه اورژانسی دندانپزشک متخصص ممکن است برای شما نیاز باشد. درصورتی‌که نتوانید سریع خود را به دندانپزشک برسانید، می‌توانید درصورتی‌که منع مصرفی از پزشک معالج برای شما در نظر نگرفته شده است، از داروهای ضد درد بدون نسخه (مانند ایبوپروفن و یا استامینوفن) استفاده کنید.

درد گنگ و مبهم در دندان‌های بالا و فک بالا:
سایش فشاری دندان‌ها روی‌هم که براکسیزم (دندان قروچه )  نامیده می‌شود، می‌تواند چنین نوع دردی را ایجاد کند. دردهای صورتی به دنبال سینوزیت هم می‌تواند به‌صورت درد دندان با این کیفیت احساس شود.

 

حضور در مطب:
زمان های حضور در مطب
شماره تماس:
01333116642
آدرس:
رشت - چهار راه گلسار - روبروي داروخانه شبانه روزي گلسار - ساختمان زكرياي رازي - طبقه پنجم